Gör din röst hörd

Här finns ett frågerformulär för individer och organisationer som vill lämna in synpunkter på hur samarbetet kring jämställdhet inom Nordiska rådet ska se ut 2015-2018. Ett utmärkt tillfälle att bidra med underlag således.

”Hur ska nästa samarbetsprogram för jämställdhet se ut?

Jämställdhetsministrarna i Norden skall ta fram ett nytt samarbetsprogram för åren 2015-2018. NIKK har fått i uppdrag att samla in synpunkter från organisationer och individer i hela Norden som underlag för samarbetsprogrammet.

Vi har därför tagit fram ett frågeformulär med 9 frågor och möjlighet att lämna kommentar.

Formuläret stänger 7 januari 2014.”

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Gör din röst hörd

  1. Kristian skriver:

    Tack för det.
    Får se om Norge, Danmark och Finland kan moderera en smula så att Sverige svänger tillbaka mot verkligheten.

    Har jag något ytterligare att tillägga?
    Hur mycket får jag skriva …

  2. Fredrik S skriver:

    Fråga 1-3 är ju sympatiska och går att svara på. Redan fråga 4 visar på en aldrig sinande mängd av felaktigt formulerade frågor som verkligen inte går att svara korrekt på. I stil med ”Har du slutat slå din fru?”
    T ex frågan om ”Ökat motstånd mot jämställdhetsarbete (backlash)”, som ju likställer feminism, som är det jag m fl kritiserar, med jämställdhet, som är något jag m fl arbetar FÖR och som är något jag m fl anser att feminismen, i Sverige idag, arbetar MOT.

  3. Kristian skriver:

    Förvisso. På jobbet (internationellt företag) har vi årliga utvärderingar. En stående fråga är ”tror du att något kommer att ändras på grund av de svar du ger.”
    Jag svarar i allmänhet ”nej,” men en kollega påminde mig om möjligheten: ”Ja, något kommer att ändras men inte i den riktning jag vill.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.