Genusarkitektur med Rocky

Efter morgonens ilska hittade jag den här i en DN som jag inte hade hunnit läsa:

http://www.rocky-digital.com/ny/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i genusvetenskap, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Genusarkitektur med Rocky

  1. Ulf Holmén skriver:

    Vad säger Tina Rosenberg om detta?

    • Susanna Varis skriver:

      Hon skulle hävda queer-perspektivet, dvs byggnadens rätt att själv bestämma om det är ovalt med runt hål i mitten, eller fallos-format. Det är mycket viktigt att dessa byggnader får ett erkännande och byggnormerna måste följdaktligen anpassas till byggnadens önskan om att välja form. Känner byggnaden sig som en oval med hål i mitten, fast den i verkliga världen är fallosformad, ska ritningar och annat anpassas till byggnadens önskan.

      • Ulf Holmén skriver:

        Tänk så fel man kan ha ibland. Jag trodde länge att byggnader var döda ting, men nu när du säger det framstår de precis så som du beskriver Tina Rosenbergs tankar – som levande. Vid närmare eftertanke är det ju helt naturligt……om man nu är tappad på huvudet som spädbarn det vill säga.

        • Susanna Varis skriver:

          Indoktrineringen har bara börjat moahhahaa…läs gärna varnande exempel på hur du kommer att låta och tänka bland Ulrika Dahls (Södertörns Högskola) publikationer eller den skräckinjagande ”Att vara som/den en är – En etisk diskussion om begreppen rättvisa, erkännande och identitet i en trens’ kontext” av Ulrika Engdahl (Linköpings Universitet) och se hur världen kommer att te sig efter ett antal år på en genusinstitution.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.